Εκδήλωση από το CITY College και το Δήμο Θεσσαλονίκης | ΔΕΠΥ: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

Εκδήλωση από το CITY College και το Δήμο Θεσσαλονίκης | ΔΕΠΥ: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

  • Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση για την ΔΕΠΥ στο κατάμεστο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
     
  • Εξαιρετικές παρουσιάσεις από τον Δρ Μανούσο Κλάδο και τη Δρ Λητώ Μιχαλοπούλου πάνω στη ΔΕΠΥ και την Νευροανάδραση
     
  • Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανό εργαστήριο νευροανάδρασης, μιας πρωτοποριακής και αποτελεσματικής θεραπευτικής μεθόδου για τη ΔΕΠΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) που συνδιοργάνωσαν το CITY College, University of York Europe Campus και η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο κατάμεστο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 15 Μαρτίου 2023.

Επιτυχημένη εκδήλωση για τη ΔΕΠΥ από το CITY College και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο της Ψυχολογίας που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα της ΔΕΠΥ: Δρ. Μανούσος Κλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus, η Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ και ο κ. Χρήστος Στεργιάδης, Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες, Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York.

Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘΕπιτυχημένη εκδήλωση για τη ΔΕΠΥ από το CITY College και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία αλληλένδετα μέρη. Στην αρχή, η Δρ Μιχαλοπούλου έκανε μια εισαγωγή στη ΔΕΠΥ εξηγώντας την κύρια συμπτωματολογία των δύο πιο κοινών τύπων της διαταραχής (Απροσεξία και Υπερκινητική). Στην διάρκεια της ομιλίας της παρουσίασε τα διαγνωστικά κριτήρια και των δύο τύπων, σύμφωνα με το DSM-5, και τόνισε την ετερογένεια στην παρουσίαση της ΔΕΠΥ σε διαφορετικά άτομα. Η Δρ. Μιχαλοπούλου ολοκλήρωσε την ομιλία της αναφέροντας τις κύριες αιτίες, τις συννοσηρότητες και τις υποστηρικτικές ανάγκες των ατόμων με ΔΕΠΥ. Το δεύτερο μέρος της ομιλίας, που παρουσίασε ο Δρ. Κλάδος, επικεντρώθηκε στους νευροβιολογικούς συσχετισμούς της ΔΕΠΥ, τονίζοντας τη σημασία του μετωπιαίου φλοιού, του μεταιχμιακού συστήματος και του RAS. Στη συνέχεια, ο Δρ. Κλάδος εισήγαγε την εκπαίδευση με νευροανάδραση και εξήγησε τα οφέλη αυτού του τύπου θεραπείας έναντι των συμβατικών φαρμακολογικών προσεγγίσεων. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια ζωντανή συνεδρία νευροανάδρασης, την οποία παρουσίασαν ο Δρ. Κλάδος και ο κ. Στεργιάδης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πώς διεξάγεται μια πραγματική συνεδρία νευροανάδρασης και πώς ένα άτομο μπορεί να ρυθμίσει ενεργά την εγκεφαλική του δραστηριότητα, μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας.

Δρ. Μανούσος Κλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe CampusΧρήστος Στεργιάδης, Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες, Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν κυρίως γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί αλλά και όσοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για τη ΔΕΠΥ.

Επιτυχημένη εκδήλωση για τη ΔΕΠΥ από το CITY College και το Δήμο Θεσσαλονίκης

 

Συνδιοργάνωση

Δήμος Θεσσαλονίκης και CITY College, University of York Europe Campus

 


 

ΔΕΠΥ: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

 

Ομιλητές

Δρ. Μανούσος Κλάδος

Δρ. Μανούσος Κλάδος
Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών
Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus
Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου

Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου, PhD
Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας
Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ
Χρήστος Στεργιάδης

Χρήστος Στεργιάδης
Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες, Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York

 

Δήλωση συμμετοχής

 

Σχετικα με την εκδήλωση

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή.

Σκοπός της παρούσας εκδήλωσης είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό γύρω από την ΔΕΠΥ και να δείξει την επίδρασή της στην καθημερινότητα των ατόμων με ΔΕΠΥ και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. 

Θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση μιας πρωτοποριακής και αποτελεσματικής θεραπευτικής μεθόδου για τη ΔΕΠΥ, που ονομάζεται νευροανάδραση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά πώς εφαρμόζεται η νευροανάδραση και πώς η μέθοδος αυτή μπορεί να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο ώστε να εξαλείψει τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ.

 

Πρόγραμμα

18.30 - 19.00 ΔΕΠΥ: Τι είναι και πώς μας επηρεάζει
Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου
Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ

19.00 - 19.30 Νευροανάδραση και ΔΕΠΥ
Δρ. Μανούσος Κλάδος
Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών
Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus

19.30 - 20.30 Ζωντανό εργαστήριο νευροανάδρασης
- Δρ. Μανούσος Κλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών
Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus
- Χρήστος Στεργιάδης, Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες
Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York

 

Συνδιοργάνωση

Δήμος Θεσσαλονίκης και CITY College, University of York Europe Campus

 

Δήλωση συμμετοχής

 

Facebook Join and share!

Add to Google Calendar

 

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences